Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Duminică, 25 feb 2018      15:49
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Operatia de transplant hepatic - recomandari postoperatorii

23 martie 2009    

Prof. dr. Dan Tulbure, Şef Secţie Anestezie şi Terapie Intensivă, Institutul Clinic Fundeni

Perioada de recuperare după operaţia de transplant hepatic are mai multe etape. O primă etapă o constituie perioada postoperatorie imediată, care se desfăşoară în Secţia de Terapie Intensivă. După 24 de ore de la intervenţie, nu mai acţionează niciuna dintre substanţele anestezice iar funcţiile organismului îşi reiau activitatea normală. Perioada postoperatorie imediată durează aproximativ câteva zile, în acest timp fiind necesară urmărirea strictă a pacientului.

După această etapă, urmează etapa de recuperare care se desfăşoară în secţia de chirurgie, până la vindecarea propriu-zisă a bolnavului. Mai apoi, pacientul intră în sfera de acţiune a urmăririi imediate, la început frecvent (lunar), urmând ca aceste investigaţii să fie din ce în ce mai rare.

După operaţia de transplant de ficat, specialiştii vor controla periodic medicaţia imuno-supresivă administrată pacientului.