Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      06:07
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Transplantul pulmonar - indicatii postoperatorii

17 februarie 2009    

Pacientul care a fost selectat trebuie să-şi administreze tratamentul pe care îl avea până în momentul respectiv, să nu omită să vină la controalele medicale periodice, să asculte toate indicaţiile medicului curant, să se ferească de răcelile care apar în special în sezonul rece. Riscurile unui transplant implică riscurile obişnuite ale oricărei intervenţii chirurgicale.

Riscurile perioadei de convalescenţă sunt legate de fenomenele de rejet: acut, supraacut, mai rar cronic.
Tratamentul pacientului transplantat se face toată viaţa. Medicaţia se reduce, pe măsură ce trec anii, dar numai ca şi cantitate, niciodată nu va scădea definitiv. Medicaţia este suportată integral de bugetul statului pe un program de transplant al Ministerului Sănătăţii. Pe lângă un tratament medicamentos se impune şi un anumit stil de viaţă, civilizat din punct de vedere al igienei. Pacienţii transplantaţi sunt persoane active care trebuie să muncească, dar condiţiile de muncă nu pot fi condiţii care să-i afecteze integritatea plămânilor, sau a inimii. După un transplant de organ recuperarea este în general de aproape 100%. Alimentaţia are un rol în sensul în care alimentaţia trebuie să fie una echilibrată, care să cuprindă toate principiile nutritive şi să evite excesele (în special de alcool şi mâncăruri foarte grase). Costurile intervenţiei sunt suportate integral de către Programul Naţional de Transplant, program finanţat de Ministerul Sănătăţii din banii de taxă de viciu.