Info SănătateaTV.ro: Cum protejam spatele copiilor- posturi corecte si mobilierul adecvat pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale Cum protejam spatele copiilor- posturi corecte si mobilierul adecvat pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale Cum protejam spatele copiilor- posturi corecte si mobilierul adecvat pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale
Sâmbătă, 16 dec 2017      18:53
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Aparat de presiune negativă - utilitate şi beneficii

22 decembrie 2009    

Aparatul de presiune negativă este un instrument ce trebuie în mod normal să facă parte din arsenalul tuturor secţiilor de chirurgie reparatorie şi arsuri deoarece el ajută la reducerea plăgii, facilitând astfel grefarea şi vindecarea pacientului.

Tot ce trebuie organismului pentru repararea unei plăgi este adus de sânge. În anumite situaţii - în cazul arteriticilor, sau a diabeticilor, la care nu ajunge suficient sânge la nivelul plăgii, aparatul de presiune negativă vine în ajutor.

Aparatul de presiune negativă stimulează circulaţia sângelui în zona respectivă, crescând aportul de sânge. În acest fel, aparatul ajută organismul să-şi aducă materialul de recontrucţie în zona plăgii.

"În situaţiile în care plăgile nu pot fi remediate prin simpla chirurgie, prin stimularea vasculară a aportului de sânge, aparatul de presiune negativă grăbeşte posibilitatea obţinerii unei suprafeţe mai mari de operat, suprafaţă suficientă pentru aplicarea grefei", a eplicat dr. Stan Vitalie, medic primar chirurgie plastică şi reparatorie, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Aparatul de presiune negativă a fost oferit pentru o perioadă de probă, Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.
.