Info SănătateaTV.ro: Studiu: Gravidele care vor aduce pe lume baieti ar avea un sistem imunitar mai eficient La multi ani, acad. Leonida Gherasim! Congresul National Bolile Cronice Netransmisible 2017. Medicina 4P: Predictie-preventie-personalizare-participare Au inceput inscrierile pentru Premiul NEURODIAB 2017! Studiu: Gravidele care vor aduce pe lume baieti ar avea un sistem imunitar mai eficient La multi ani, acad. Leonida Gherasim! Congresul National Bolile Cronice Netransmisible 2017. Medicina 4P: Predictie-preventie-personalizare-participare Au inceput inscrierile pentru Premiul NEURODIAB 2017! Studiu: Gravidele care vor aduce pe lume baieti ar avea un sistem imunitar mai eficient La multi ani, acad. Leonida Gherasim! Congresul National Bolile Cronice Netransmisible 2017. Medicina 4P: Predictie-preventie-personalizare-participare Au inceput inscrierile pentru Premiul NEURODIAB 2017!
Marţi, 21 feb 2017      23:23

Fetiţa arsă de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” va suporta două intervenţii chirurgicale

12 mai 2010    

Fetiţa de nouă ani, care a fost adusă cu un echipaj SMURD de la Spitalul de Pediatrie din Iaşi la Spitalul Clinic de Copii „Grigore Alexandrescu” cu arsuri întinse, este în stare gravă.

Prof.dr. Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, a declarat că mica pacientă se află în şoc post combustiţional. Fetiţa a venit la Spitalul Clinic de Copii „Grigore Alexandrescu” cu arsuri de gradul trei şi patru, întinse pe 50% din suprafaţa corpului. Focul i-a ars regiuni ale capului, cervicale, ale trunchiului anterior şi posterior, ambele membre superioare, precum şi căile respiratorii superioare. ”Trebuie să fim foarte precauţi şi să investigăm fiecare organ în parte.

Fetiţa va trebui echilibrată într-un anumit interval de timp, nu ştim exact cât. Ne vom da seama abia după modul în care va răspunde la tratamentul nostru”, a declarat prof. dr. Dan Enescu. Medicii spun că sunt necesare două intervenţii chirurgicale  pentru acoperirea suprafeţelor arse. „Faţa este elementul cel mai delicat pentru că, după intervenţie, copilul trebuie să se poată integra în colectivitate. Deocamdată, a început să facă fiziokinetoterapie”, a subliniat profesorul Dan Enescu. Fetiţa, din comuna gălăţeană Rădeşti, a suferit arsurile la jumătatea lunii aprilie, după ce a ajutat o vecină să aprindă focul aruncând o sticlă de petrol în jar. 

bolicronice-netransmisibile