Info SănătateaTV.ro: Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani
Sâmbătă, 21 oct 2017      06:10
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Tulburarile alimentare: care sunt cauzele si cum trebuie abordate

27 iulie 2016    
Tulburările alimentare, indiferent de felul în care se manifestă, ascund nemulțumiri, stimă de sine scăzută și traume, spun specialiştii. Există o legătură directă, așadar, între un comportament alimentar nesănătos și o experiență marcantă pe parcursul vieții.
 
Mâncatul obsesiv-compulsiv este un obicei periculos, care face parte din grupul tulburărilor de comportament alimentar.
 
Există și persoane care se consideră întotdeauna la dietă, în cazul acestora obsesia pentru eliminarea kilogramelor în plus fiind permanentă. Comportamentul de acest fel ascunde la rândul lui un dezechilibru interior.
 
Nu doar eliminarea kilogramelor în plus trebuie să stea la baza deciziei de a urma o dietă, dar şi îmbunătăţirea stării de sănătate este necesar să fie prioritară.
 

În cazul în care o traumă care a generat o tulburare alimentară nu a fost rezolvată, comportamentul alimentar nesănătos poate reapărea în timp. Așadar sfaturile psihologilor și a medicilor nutriționiști sunt esențiale în aceste situații, indiferent de vârstă.