Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Sâmbătă, 21 apr 2018      15:22
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Eczema dishidrotica – cauze, simptome si tratament

12 septembrie 2017    

Eczema dishidrotică reprezintă afecțiunea dermatologică de cauză alergică, localizată la nivelul mâinilor, palmelor și al tălpilor picioarelor. Se traduce clinic prin existența unor vezicule mari, având conținut translucid, care uneori poate deveni ușor gălbui. Aceste vezicule pot în timp să conflueze, iar pielea de deasupra să necrozeze și să se elimine, apărând descuamări. Pe măsură ce boala evoluează leziunile din profunzime se cicatrizează.

 
Diagnosticul eczemei dishidrotice se stabilește clinic, încercând totodată să se depisteze cauza declanșării. Frecvent, eczema dishidrotică poate apărea atât la mâini, cât și la picioare, atunci când vorbim despre sensibilizările la produși de metabolism ai ciupercilor care se dezvoltă în spațiile interdigitale de la picioare.
 
În eczema dishidrotică, așa cum se procedează în orice reacție alergică, se va îndepărta în primul rând alergenul, apoi se va prescrie un antihistaminic oral, după care un corticoid local, simplu sau asociat cu antibiotic.