Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      04:47
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

8.5% dintre femeile examinate in cadrul campaniei „Nu am facut destul”, descoperite cu probleme la san

11 decembrie 2015    
În România cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul persoanelor de sex feminin. Zilnic, în țara noastră 25 de femei află că au cancer de sân potrivit estimărilor Globocan 2012. Peste 1000 de femei din mediul rural, din șapte județe ale țării au beneficiat de examinări mamare gratuite în cadrul Campaniei Naționale Anuale de Informare despre Cancerul la Sân „Nu am făcut destul”.
 
8.5% dintre femeile care au trecut prin controlul de specialitate în această campanie au fost depistate cu probleme la sân. O treime dintre ele are mai puțin de 40 de ani. Pentru aproximativ 84% dintre ele, acesta a fost primul control medical la sân.
 
Diagnosticarea cancerului la sân este problematică, mai ales pentru femeile din mediul rural, din cauză că efectuarea controalelor de rutină este mai degrabă o excepție, iar informarea este deficitară.
 
Rata mortalității, în cazurile de cancer la sân este de 36% în România, peste media europeană de 29% și cea mondială de 31%. Diagnosticarea precoce este extrem de importantă și în cazul cancerului mamar, boala fiind curabilă în cazul în care este depistată la timp. În acest context, un Program Național de Screening pentru Cancerul de Sân este văzut ca o necesitate.

Campania Națională Anuală de Informare despre Cancerul la Sân „Nu am făcut destul” a fost derulată de către Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Liga Română de Cancer cu ajutorul voluntarilor de la Societatea Studenților de Medicină București.