Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      05:07
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Testarile genetice pentru depistarea predispozitiei la cancer – mai multe sanse pentru persoanele cu risc de a dezvolta boli oncologice

13 septembrie 2017    
Testele genetice oferă la ora actuală un diagnostic de certitudine în anumite patologii medicale, în urma testărilor tratamentul și prognosticul unui pacient corelându-se mult mai bine. În comparație cu alte teste sau analize, testele genetice indică un risc și o predispoziție la boală și pentru ceilalți membri ai familiei. În ceea ce privește cancerele familiale, între 5 și 10% din pacienți ar avea nevoie de astfel de testări, posibile la ora actuală și în România.
 
În acest moment, în România există centre de stat – centre pilot, care fac testări genetice, dar și centre private, în număr mai mare. Există, de asemenea, o rețea de centre de genetică medicală.
 
După procedura de recoltare a sângelui este foarte important să se identifice proba respectivă cu datele corecte ale pacientului, în prezența acestuia.  Ulterior, proba va ajunge în laborator, iar testarea propriu-zisă va fi realizată. În funcție de fiecare sistem medical în parte, rezultatul poate ajunge la medic sau la pacient între trei săptămâni și o lună după ce sângele a fost recoltat.
 

Există anumite tipuri de testări genetice care se asociază foarte bine cu o variantă de tratament. Spre exemplu, un pacient care nu se încadrează în grupa de risc pentru cancer familial, poate realiza o testare genetică ce îi va indica o predicție la un tratament.