Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      00:09
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Medicamentele homeopatice, eficiente în cazul afecţiunilor respiratorii

03 martie 2011    
Virozele respiratorii, răceala şi gripa sunt afecţiuni ce apar frecvent în anotimpul rece, însă nu fac excepţie nici în sezonul cald. Dacă despre viroze şi răceli se poate mai lesne vorbi, despre gripă se poate discuta doar în contextul unor epidemii sau pandemii, potrivit prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, doctor docent în ştiinţe medicale. Specialiştii estimează că pe parcursul unui an, un copil face aproximativ patru sau şase viroze respiratorii. Iar asta în timp ce pe aceeaşi perioadă de timp un adult face două sau trei viroze. “Tratamentul diferă foarte mult între cel homeopatic şi cel alopat. Tratamentul alopat este foarte simplu şi oarecum standardizat deoarece este redus la câteva substanţe. 
 
Tratamentul homeopatic este mult mai nuanţat în aceste boli acute ale aparatului respirator şi ţine seama de regulile de bază ale homeopatiei”, a mai subliniat prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu. Mai exact, în timp ce tratamentele alopate tratează diagnosticul, medicamentele homeopatice tratează simptomele. Tratamentul homeopatic se face pe faze. Prin urmare, “dacă este foarte la început, înainte de apariţia bolii propriu-zise, tratamentul ideal este cu Oscillococcinum, produs de Boiron. Acesta este un preparat care realizează o imunostimulare nespecifică, el fiind obţinut din ficat şi inimă de raţă”, potrivit prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, doctor docent în ştiinţe medicale.
 
În acest material este prezentat un produs homeopat. Citiţi cu atenţie prospectul/informaţiile de pe ambalaj.

Un articol pe acest subiect poate fi citit aici

Acesta este un material publicitar. Informaţiile furnizate aparţin persoanei intervievate. Pentru orice problemă de sănătate adresaţi-vă medicului.