Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Luni, 23 apr 2018      23:20
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

A fost inaugurată prima Secţie de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş

07 decembrie 2011    

Prima Secție de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” a fost inaugurată și urmează să găzduiască pacienți cu cazuri de infecții severe, septicemie, encefalopatie, gripă sau meningită, toate în forme foarte grave.

Clinica de terapie intensivă pune la dispoziție un laborator pentru analize, ecograf, bronhoscop, endoscop și un aparat portabil de radiografie pulmonară. De asemena, există o cameră de sterilizare și o cameră centrală de monitorizare a tuturor bolnavilor. Numărul total de paturi pentru pacienți este nouă, fiecare dintre acestea fiind dotat cu echipamente specifice de terapie intesivă, cu monitoare și ventilatoare.
 
Secția de terapie intesivă reprezenta o necesitate pentru Spitalul ”Victor Babeș” fiindcă pacienții cu boli infecțioase grave erau trimiși pentru terapie intensivă în alte clinici.