Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:35
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Imunizarea salvează anual peste 3 milioane de vieți în întreaga lume

26 aprilie 2012    
Ultimele estimări ale Organizației Mondiale a Sănătății arată că imunizarea salvează anual mai mult de 3 milioane de vieţi în întreaga lume şi protejează multe alte milioane de persoane de suferinţa generată de boli şi dizabilităţi. Acest lucru a fost semnalat și în cadrul Săptămânii Europene a Imunizării, desfășurată în perioada 21-27 aprilie 2012.
 
Românii nu sunt receptivi la vaccinări fie din cauza mediatizării reacțiilor adverse, fie din cauza mentalității greșite. În schimb, specialiștii ne sfătuiesc să ne prezentăm la medic și să ne vaccinăm, atât  timp cât Casa Națională de Asigurări de Sănătate ne pune la dispoziție un pachet minim de servicii medicale gratuite.
 
Cancerul de col uterin  este una dintre problemele de sănătate publică din lume. România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană în privința mortalității cauzate de cancerul de col uterin. Mihaela Geoană, președintele Fundației Renașterea consideră că vaccinarea împotriva cancerului de col uterin este benefică.