Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      13:47
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Peste 350 de participanți la Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie, ediția a VII-a, 2014

28 ianuarie 2015    

Peste 350 de microbiologi, epidemiologi, pediatri, medici de boli infecțioase, biologi, biochimiști, medici de familie, pneumologi, specialiști în sănătate publică, dar și alți profeșioniști din specialități implicate în patologia infecțioasă au participat la cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 13-15 noiembrie 2014, în București.

Manifestarea de înaltă ținută științifică și-a propus să ofere profesioniștilor implicați în supravegherea bolilor infecțioase ultimele noutăți cu privire la diagnosticul, tratamentul, prevenirea și controlul acestor afecțiuni.
 
Timp de trei zile, profesioniștii din toată țară au discutat pe marginea unor probleme stringente care amenință sănătate publică, la nivel mondial și național. Astfel au fost aduse în discuție provocările actuale în diagnosticul și epidemiologia bolilor transmisibile și netransmisibile cu impact asupra sănătății publice.
 
În prima zi a Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie 2014, cu ocazia Zilei Europene de Informare despre Antibiotice, a fost organizat cursul pre-conferință „Testarea sensibilității la antibiotice: bazele teoretice și metode de testare în laboratorul de microbiologie”.
 
În cele trei zile de lucrări științifice, specialiștii au abordat subiecte precum „Varicela – o problemă încă actuală”, „Tetanosul la copii”, „Planul european de acțiune pentru vaccinare 2015-2020”, „Importanța vaccinării anti-pneumococice la adulți”, „Vaccinarea la gravide în România-prezent și perspective”, „Actualități în Programul Național de Imunizare, „Rolul actual al epidemiologului de spital, între necesitate și realitate”, „Problematica infecțiilor nosocomiale la pacienții psihici cronici”, „Infecția cronică cu virusurile hepatitice B și C și carcinomul hepatocelular”.
 
Cea de-a VII- ediție a Conferinței Naționale de Microbiologie și Epidemiologie a fost organizată științific de Societatea Română de Microbiologie în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie

Management eveniment: Sănătatea Press Group