Info SănătateaTV.ro: Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Diabetologia romaneasca marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului 2017 la Timisoara Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Diabetologia romaneasca marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului 2017 la Timisoara Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Diabetologia romaneasca marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului 2017 la Timisoara Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania
Marţi, 19 sep 2017      21:49

Riscul de transmitere a virusului hepatitic B este de 35%

24 iunie 2010    
Virusurile nu au graniță. ”Aceste microorganisme se cuplează la nivel de receptori, iar când s- au cuplat, se consideră că virusul respectiv a pătruns intracelular. Medicamentul trebuie să ajungă în celulă și nu să se plimbe prin sânge”, a declarat, pentru SanatateaTV, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
 
Bolile virale cu cel mai important impact major la nivel social sunt, în prezent, cele cauzate de virusul hepatitic de tip B și virusul hepatitic  de tip C, dar și virusurile respiratorii sezoniere. Categoriile cele mai vulnerabile în fața virusurilor hepatitice de tip B și C sunt persoanele adulte, active, cu vârste de peste 20 de ani. Virusul hepatitic de tip B are o incidență în populația de 3,4%, dar riscul de transmitere este de 35%. Incidența virusului hepatitic de tip C este de 3,32%. De asemenea, virusurile respiratorii sezoniere dau bătăi de cap autorităților sanitare din întrega lume, prin gravitatea infecției sezoniere care se poate finaliza cu numeroase decese.
 
Virusul gripal este unul din virusurile care pot genera forme mortale de boală, motiv pentru care toate autoritățile sanitare mondiale încep campaniile de vaccinare în cursul lunii octombrie a fiecărui an, împotriva virusului gripal care se estimează a fi în circulație”, a mai subliniat prof.dr. Adrian Streinu Cercel. Un rol important în prevenirea infecțiilor cauzate de aceste virusuri îl joacă campaniile de educație sanitară. Aceasta se realizează prin colaborarea ministerului Sănătății cu ONG -urile și cu Ministerul Educației.