Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      00:20
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Rotavirusul – un virus care poate apărea la orice vârstă

24 iulie 2015    

Rotavirusul este un virus ce aparţine familiei Reoviridae. Infecţia cu rotavirus se poate manifesta febră cu valori înalte, prin vărsături alimentare şi bilioase, dar şi prin scaune apoase.

Rotavirus este un virus care se transmite pe cale fecalo-orală, cel mai frecvent la copii, dar asta nu înseamnă că nu este afectat şi adultul. Cel mai frecvent se manifestă printr-o febră înaltă, de aproximativ 39-40 de grade Celsius, febră ce durează 3-4 zile înainte de debutul celorlalte simptome, respectiv a vărsăturilor care, la rândul lor, durează 4-5 zile, şi a scaunelor apoase, care pot merge, variabil, de la trei până la cinci zile. Rotavirusul dă în general o gastoenterocolită”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro asist. univ. dr. Luminiţa Marin, medic primar pediatru în cadrul Institutului de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş” din Bucureşti.
 
O atenţie deosebită trebuie acordată infecţiei cu Rotavirus deoarece simptomele acesteia pot fi confundate cu manifestările altor boli, cum ar fi alte tipuri de gastroenterocolite, diverse toxiinfecţii alimentare etc.
 
La nivelul ţării noastre există o subraportare a infecţiei cu Rotavirus.