Info SănătateaTV.ro: Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale
Luni, 11 dec 2017      22:50
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Fimoza, o afectiune la baietei in primele luni de viata

10 noiembrie 2015    
Una dintre cele mai frecvente afecţiuni întâlnite la băieţei este fimoza, o inflamaţie a ţesutului din jurul glandului ce strâmtorează orificiul prepuţial împiedicând exteriorizarea organului genital. Atenţia acordată acestei afecţiuni trebuie să fie sporită, neglijarea fimozei putând avea consecinţe în viaţa de adult.
 
Consilierea pacientului se face de către medicul de familie, dar şi de către medicul urolog, cel care realizează şi manevra intervenţională.  
 
Netratată, fimoza devine un factor local care menţine infecţiile urinare. Iar nerezolvată după un an şi jumătate poate induce tulburări în viaţa sexuală ulterioară.
 

Fimoza frecventă la băieţei are însă şi un corespondent în cazul fetiţelor. Şi aici, netratată, afecţiunea are implicaţii pe termen lung, a explicat pentru www.sanatateatv.ro dr. Valeria Herdea, medic primar medicină de familie.