Info SănătateaTV.ro: MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente
Duminică, 20 aug 2017      03:12

Riscurile aerului conditionat asupra muschilor si articulatiilor

04 august 2016    
Temperaturile crescute și disconfortul termic pe care îl resimțim își găsesc rezolvarea în sezonul cald în utilizarea aerului condiționat. Însă specialiștii avertizează că această măsură nu face decât să ne agraveze starea de disconfort, cauzând chiar grave probleme ale mușchilor și articulațiilor.
 
Pentru a accentua senzația de răcorire, cele mai multe persoane se poziționează chiar în direcția în care bate aerul condiționat sau în lateral. Însă acest lucru nu face decât determine mușchii să se contracte mai puternic, riscând astfel să rămână încordați.
 
Recomandat este să evitați contactul direct cu aerul condiționat și să orientați aparatul către mijlocul camerei. Dacă totuși vă aflați într-un mediu în care nu îl puteți evita, încercați să vă protejați și purtați o eșarfă în jurul gâtului.
 

Pe timp de vară, trebuie alese dușurile calde, care să obișnuiască organismul cu o temperatură mai crescută, astfel încât, în momentul ieșirii de la duș, temperatura de afară să fie resimțită ca fiind mai răcoroasă. Și nu în ultimul rând, trebuie evitat consumul de lichide cu o temperatură mai scăzută de 4 grade Celsius pentru a preveni apariția altor probleme de sănătate a organismului, spun specialiştii.