Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Sâmbătă, 21 apr 2018      08:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Vaccinarea elevilor a fost mutată din școli în cabinetele medicilor de familie

02 august 2012    

În școlile din România nu se vor mai desfășura campanii de vaccinare, iar elevii vor fi obligați să meargă la cabinetul medicului de familie. Măsura adoptată de Ministerul Sănătății în urma modificării schemei de vaccinare începând cu 1 iulie 2012, i-a nemulțumit pe medicii de familie deoarece astfel s-ar diminua numarul copiilor și adolescenților imunizați și ar crește riscul de îmbolnăviri și de apariție a unor epidemii.

”Am fost nemulțumiți că s-au mutat vaccinările de la școală la medicina de familie. La școală elevii erau mai ușor de prins. Acum avem îndoieli că aceștia se vor prezenta la cabinetul medicului de familie pentru a fi vaccinați. Dacă nu se va găsi o modalitate de vaccinare, situația va fi destul de gravă. Vaccinarea unui copil înseamnă și protecția comunității în ceea ce privește circulația virusurilor”, a declarat dr. Rodica Tănăsescu, președinte Societatea Națională de Medicina Familiei.
 
Potrivit dr. Rodica Tănăsescu, se dorește crearea unui sistem prin care copiii să fie obligați să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru a fi vaccinați. Decizia Ministerului Sănătatii privind vaccinarea elevilor în cabinetele medicilor de familie ar trebui să se aplice începând cu anul școlar 2012-2013.