Info SănătateaTV.ro: Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani Speranta de viata in Romania a ajuns la 75 de ani, dar inca este cu aproape sase ani sub media UE Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala pentru 75% dintre persoanele de peste 65 de ani
Sâmbătă, 16 dec 2017      15:04
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Anevrismul cerebral - metode de tratament: embolizare sau clampare chirurgicală

22 ianuarie 2010    

 Tratamentul anevrismului cerebral variază în funcţie de mărimea arterei dilatate, vârsta pacientului, structura şi mărimea anevrismului, starea generală de sănătate a pacientului. Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurg, Şeful Secţiei Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar – Arseni”, spune că fiecare caz în parte este discutat de către echipa de medici, optând, în funcţie de complexitatea cazului, fie pe intervenţie chirurgicală, fie pe embolizare.

Tratamentul anevrismului cerebral de dimenisuni mari şi care este simptomatic implică efectuarea unei intervenţii chirurgicale. Embolizarea se face cu anumite spirale care se aruncă în anevrism. Imediat, acestease rotesc şi treptat, treptat anevrismul se reduce şi se trombozează. Embolizarea este o intervenţie mai puţin riscantă, însă costurile sunt destul de mari. Pe de altă parte, nu toate cazurile se pretează la folosirea acestui procedeu. Clamparea chirurgicală implică poziţionarea unei clame în jurul anevrismului pentru a scădea astfel presiunea şi pentru a preveni ruperea lui. Intervenţia de acest tip este extrem de riscantă şi poate pune în pericol viaţa pacientului.
Tratamentul anevrismului cerebral trebuie să fie aplicat urgent, atunci când formaţiunile se dilată rapid. Neoprită la timp, dilarea poate duce la ruperea arterei cerebrale şi chiar la deces.
Vezi şi www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/neurologie/anevrismul-cerebral-clamparea-chirurgicala/
www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/neurologie/anevrismul-cerebral-recuperare-postoperatorie/