Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina
Luni, 19 feb 2018      03:45
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Conceptul Alzheimer Cafe a fost lansat şi în România

24 mai 2012    

Conceptul Alzheimer Cafe a fost lansat şi în România, în data de 11 mai 2012. Conceptul a pornit în 14 ţări, iar în timp s-a extins în aproape toată lumea. Numai în Olanda, de exemplu, în 1997 s-a pornit cu un singur grup de suport, iar în 2012 se pot număra deja 200 de astfel de grupuri, potrivit dr. William van der Eerden, din cadrul Alzheimer Cafe Olanda.

Alzheimer Cafe reprezintă o nouă modalitate de a educa populaţia în ceea ce priveşte demenţa, de a discuta cu persoanele afectate de această maladie, dar şi cu familiile acestora, şi de a le sprijini. Potrivit dr. Gemma Jones, consultant în îngrijirea demenţei în cadrul Alzheimer Cafe U.K. scopul acestui concept este de a reduce tendinţa de stigmatizare a persoanelor cu Alzheimer şi de a aduce la cunoştinţă că ei nu sunt singuri şi că există grupuri de suport care să vină în sprijinul lor.
 
Conceptul Alzheimer Cafe a ajuns şi în România tocmai pentru că se doreşte şi cooptarea medicilor români, pacienţilor şi organizaţiilor de pacienţi. Iar asta cu atât mai mult cu cât răspunsul venit din partea specialiştilor din ţara noastră este unul pozitiv.
 
 „Mi se pare extrem de important mai ales că la noi sunt foarte mulţi pacienţi diagnosticaţi şi, din păcate, nediagnosticaţi. Pentru ei şi pentru familiile lor necesitatea unui astfel de concept este evidentă. Faptul că informaţia ajunge la ei în felul acesta e foarte bine”, a declarat pentru Sănătatea TV, dr. Sandra Stoica, director medical Synlab România.