Info SănătateaTV.ro: Medicii de la Maternitatea Cantacuzino au primit un incubator ultraperformant Programul de preventie a diabetului zaharat de tip 2 si a bolilor civilizatiei, „inCerc”, lansat astazi la Ploiesti Spitalul Clinic Cantacuzino are o sala de operatie noua Activitatile casnice si mersul pe jos pot ajuta la prevenirea deceselor din cauza problemelor cardiovasculare Medicii de la Maternitatea Cantacuzino au primit un incubator ultraperformant Programul de preventie a diabetului zaharat de tip 2 si a bolilor civilizatiei, „inCerc”, lansat astazi la Ploiesti Spitalul Clinic Cantacuzino are o sala de operatie noua Activitatile casnice si mersul pe jos pot ajuta la prevenirea deceselor din cauza problemelor cardiovasculare Medicii de la Maternitatea Cantacuzino au primit un incubator ultraperformant Programul de preventie a diabetului zaharat de tip 2 si a bolilor civilizatiei, „inCerc”, lansat astazi la Ploiesti Spitalul Clinic Cantacuzino are o sala de operatie noua Activitatile casnice si mersul pe jos pot ajuta la prevenirea deceselor din cauza problemelor cardiovasculare
Miercuri, 27 sep 2017      00:54

Anticonceptionalele, folosite atat pentru impiedicarea unei sarcini cat si in unele afectiuni din sfera endocrinologica

11 august 2016    
Anticoncepţionalele sau pilulele contraceptive sunt acele medicamente cu un anumit conţinut de hormoni ce au menirea de a împiedica obţinerea unei sarcini nedorite. Pe lângă inhibarea ovulaţiei, influenţarea implantării uterine şi îngreunarea mobilităţii spermatozoizilor, pilulele contraceptive acţionează şi asupra reglării ciclului menstrual şi a ameliorării simptomelor premenstruale şi menstruale. Pe de altă parte, acestea pot fi luate şi în cazul unor afecţiuni de sferă endocrinologică. Tocmai de aceea, pilulele contraceptive trebuie administrate numai la recomandarea medicului şi în funcţie de patologia fiecărei femei în parte.
 
Ca orice medicament, şi pilulele contraceptive au anumite contraindiaţii. Acest lucru impune o anamneză completă a pacientei înainte ca medicul să îi prescrie administrarea de anticoncepţionale.
 
De-a lungul timpului, cercetătorii au încercat găsirea unor soluţii prin care efectele nedorite ce apar în primele 2-3 luni de administrare, cum ar fi, printre altele,  modificarea greutăţii, durerile de cap, greaţa sau ameţelile, să fie diminuate şi au reuşit să creeze contraceptive cu un conţinut de hormoni naturali.
 
În ceea ce priveşte pauzele care trebuie sau nu făcute în perioadele de administrare a pilulelor contraceptive, specialiştii spun că acestea sunt induse de tipul de pilulă.