Info SănătateaTV.ro: Specialisti: Romania se confrunta cu o situatie critica in ceea ce priveste terapia durerii, in special a celei cronice Presedintele ARPIM: In Romania exista un decalaj in ceea ce priveste accesul la tratamente inovatoare Specialisti: Romania se confrunta cu o situatie critica in ceea ce priveste terapia durerii, in special a celei cronice Presedintele ARPIM: In Romania exista un decalaj in ceea ce priveste accesul la tratamente inovatoare Specialisti: Romania se confrunta cu o situatie critica in ceea ce priveste terapia durerii, in special a celei cronice Presedintele ARPIM: In Romania exista un decalaj in ceea ce priveste accesul la tratamente inovatoare
Vineri, 24 nov 2017      23:59
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Clinica Micomi, centru supraspecializat în colposcopie

21 decembrie 2010    

Clinica Micomi este un centru supraspecializat în colposcopie,de referință, din țara noastră. Ideea deschiderii unui centru privat a venit  în momentul în care dr. Mihaela Badea, directorul Clinicii Micomi din Bucureşti, lucra la Spitalul Universitar ca ginecolog. Numărul mare al pacientelor a determinat-o să le ofere acestora soluţia de cabinet privat.

Dar cum colposcopia nu poate funcţiona fără citologie şi anatomie patologica, în timp, s-a ajuns la o clinică supraspecializată, unde se primesc probe spre analiză din 30 de oraşe ale ţării şi din Bucureşti, mai exact de la 150 de ginecologi care lucrează în cabinete personale, în clinici mai mici sau policlinici. De asemenea, cererea mare a determinat formarea unui personal medical calificat la nivel european.
 
Astfel, în fiecare an, se trimite câte o persoană la un institut din Franţa pentru specializare. În ceea ce priveşte partea de lucru a Clinicii de colposcopie cu Casa de Asigurări de Sănătate, aceasta este undeva la 7-8 % din activitatea de citologie, majoritatea activităţii fiind privată.