Info SănătateaTV.ro: Noi recomandari ale Academiei Americane de Pediatrie pentru gestionarea hipertensiunii la copii si adolescenti Noi recomandari ale Academiei Americane de Pediatrie pentru gestionarea hipertensiunii la copii si adolescenti Noi recomandari ale Academiei Americane de Pediatrie pentru gestionarea hipertensiunii la copii si adolescenti
Marţi, 22 aug 2017      19:53

Intalnirile SaFrina – Interviu dr. Dan Stefan despre noi tehnologii in depistarea cancerului de col

17 septembrie 2009    

 

Întâlnirile SaFrina, un eveniment medical destinat femeilor din Constanţa, a adus în atenţia publicului feminin subiecte precum cancerul de col uterin, vaccinarea împotriva virusului HPV, durerile pelvine, noi tehnici de screening împotriva afecţiunilor canceroase din zona colului uterin.

TruScreen este o investigaţie inovatoare, abia lansată pe piaţa românească, care permite depistarea precoce a leziunilor existente pe colul uterin.

TruScreen este o investigaţie de screening care poate depista nu numai leziunile canceroase dar şi pe cele precanceroase, care precedă apariţia bolii. Acest lucru oferă medicului mai mult timp pentru tratament”, a explicat dr. Dan Ştefan, directorul executiv ADMFarm, în cadrul evenimentului Întâlnirile SaFrina.

TruScreen aduce două nouătăţi: în primul rând, faţă de testul clasic Babes-Papanicolau, rezultatul este oferit pe loc, tipărit pe hărtie, iar în al doilea rând TruScreen este o investigaţie mai profundă a ţesuturilor oferind astfel medicilor posibilitatea de a detecta mai înainte cu ceva timp (de la câteva săptămâni la câteva luni) leziunile colului, tratamentul putând fi realizat mai devreme.

“Este o tehnică ce foloseşte indicatori obiectivi, electrici şi optici. Aceşti indicatori sunt calculaţi şi traduşi matematic într-o hartă. Astfel subiectivismul medicilor este eliminat. Screeningul se realizează prin intermediul unei sonde care are al capăt un tranzductor şi care analizează ţesuturile prin două metode: emiţând foarte slabe impulsuri electrice şi semnale luminoase aproape imperceptibile”, a explicat dr. Dan Ştefan.