Info SănătateaTV.ro: Directorul Regional pentru Europa al OMS: Vaccinarea inseamna siguranta, protectie si imunitate pentru copil Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Directorul Regional pentru Europa al OMS: Vaccinarea inseamna siguranta, protectie si imunitate pentru copil Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Directorul Regional pentru Europa al OMS: Vaccinarea inseamna siguranta, protectie si imunitate pentru copil Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa
Duminică, 30 apr 2017      21:30

Intalnirile SaFrina – Interviu dr. Dan Stefan despre noi tehnologii in depistarea cancerului de col

17 septembrie 2009    

 

Întâlnirile SaFrina, un eveniment medical destinat femeilor din Constanţa, a adus în atenţia publicului feminin subiecte precum cancerul de col uterin, vaccinarea împotriva virusului HPV, durerile pelvine, noi tehnici de screening împotriva afecţiunilor canceroase din zona colului uterin.

TruScreen este o investigaţie inovatoare, abia lansată pe piaţa românească, care permite depistarea precoce a leziunilor existente pe colul uterin.

TruScreen este o investigaţie de screening care poate depista nu numai leziunile canceroase dar şi pe cele precanceroase, care precedă apariţia bolii. Acest lucru oferă medicului mai mult timp pentru tratament”, a explicat dr. Dan Ştefan, directorul executiv ADMFarm, în cadrul evenimentului Întâlnirile SaFrina.

TruScreen aduce două nouătăţi: în primul rând, faţă de testul clasic Babes-Papanicolau, rezultatul este oferit pe loc, tipărit pe hărtie, iar în al doilea rând TruScreen este o investigaţie mai profundă a ţesuturilor oferind astfel medicilor posibilitatea de a detecta mai înainte cu ceva timp (de la câteva săptămâni la câteva luni) leziunile colului, tratamentul putând fi realizat mai devreme.

“Este o tehnică ce foloseşte indicatori obiectivi, electrici şi optici. Aceşti indicatori sunt calculaţi şi traduşi matematic într-o hartă. Astfel subiectivismul medicilor este eliminat. Screeningul se realizează prin intermediul unei sonde care are al capăt un tranzductor şi care analizează ţesuturile prin două metode: emiţând foarte slabe impulsuri electrice şi semnale luminoase aproape imperceptibile”, a explicat dr. Dan Ştefan.