Info SănătateaTV.ro: MS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti Planul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sănătate în România a fost lansat MS si BEI au semnat acordul prin care se va oferi consultanta gratuita pentru construirea a trei spitale regionale in Romania Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica MS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti Planul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sănătate în România a fost lansat MS si BEI au semnat acordul prin care se va oferi consultanta gratuita pentru construirea a trei spitale regionale in Romania Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica MS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti Planul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sănătate în România a fost lansat MS si BEI au semnat acordul prin care se va oferi consultanta gratuita pentru construirea a trei spitale regionale in Romania Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica
Marţi, 06 dec 2016      21:49

Metode de contraceptie la femei

01 iulie 2009    

 

Contracepţia face referire la totalitatea metodelor care au ca scop împiedicarea apariţiei unei sarcini. Metodele de contracepţie sunt clasificate în mai multe categorii. Acestea pot fi hormonale, nehormonale, cu efect limitat sau definitiv inhibând funcţia de reproducere a femeii irevocabil.

Metodele contraceptive naturale au la bază anumite modificări naturale care se produc în organismul femeii pe durata ciclului menstrual. Acestea sunt metoda calendarului, metoda mucusului cervical, metoda temperaturii bazale, metoda simpto-termală sau metoda amenoreei de lactaţie.

Metodele contraceptive de barieră împiedică întâlnirea spermatozoidului cu ovulul pentru a nu se produce fecundaţia. Acestea presupun folosirea prezervativului feminin, diafragma, cupola cervicală sau spermicidele (substanţe care distrug spermatozoidul) , disponibile sub diverse forme geluri, spray-uri, creme, tablete sau ovule.

În categoria metodelor contraceptive hormonale sunt incluse pilulele contraceptive (monohormonale sau combinate), metodele hormonale injectabile, plasturi, inelul contraceptiv, implantul subdermal şi steriletul (dispozitiv intrauterin cu hormoni).

Contracepţia de urgenţă este recomandată în urma unei contact sexual neprotejat, la maxim 72 de ore.

Alegerea metodei potrivite de contracepţie se face în funcţie de vârstă, starea de sănătate a femeii, existenţa unor contraindicaţii medicale sau factori de risc (fumat, alăptat, aspecte ale vieţii de cuplu).

Conferinta medicilor pneumologi rezidenti