Info SănătateaTV.ro: Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      09:39
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Strabismul nu poate fi prevenit, dar poate fi tratat

18 aprilie 2012    
Strabismul sau vederea încrucișată este o problemă oftalmologică în care vederea este afectată. Tratat corespunzător și  în timp util, strabismul la copil poate fi vindecat. În aceste condiții, recuperarea vederii la copil se face exclusiv până la vârsta de 6 ani. Altfel, acesta va rămâne cu un handicap vizual definitiv, care poate afecta întreaga activitate ulterioară.
 
”Vederea trebuie recuperată până la 6 ani în totalitate. Şi se poate. Durează ani, dar e perfect recuperabil și dă un rezultat bun. Altfel, un copil strabic nu va putea lucra niciodată în armată, în poliție și în transporturi de niciun fel”, a atras atenția prof. univ. dr. Monica Pop, directorul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, într-un interviu acordat pentru Sănătatea TV.
 
Mijloacele de tratament sunt variate și includ purtarea ochelarilor, ocluzarea ochiului, tratament chirurgical și exerciții ale globilor oculari. Operația de strabism are doar rol biologic și estetic și nu elimină cauza problemelor de vedere. Tratamentul este personalizat în funcție de pacient, în funcție de vedere și de unghiul de deviație. Exercițiile de recuperare au rolul de a aduce vederea la același nivel. Pentru a stimula vederea, copiii pot să deseneze, să aleagă boabe de orez dintr-un borcan cu fasole, să înșire mărgeluțe pe un fir de ață și alte exerciții plăcute și utile, potrivit prof. univ. dr. Monica Pop.