Info SănătateaTV.ro: MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente Parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita instalarii in masini a scaunelor pentru copii Studiu: 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente Parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita instalarii in masini a scaunelor pentru copii Studiu: 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente Parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita instalarii in masini a scaunelor pentru copii Studiu: 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun
Sâmbătă, 19 aug 2017      19:58

Asociația P.A.V.E.L., o undă de speranță pentru micuții bolnavi de cancer

21 iulie 2010    
Asociaţia P.A.V.E.L. sprijină copiii cu cancer internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă “Maria Sklodowska Curie”, la Institutul Oncologic “Al. Trestioreanu” din Bucureşti (I.O.B.), dar şi pe cei de la Spitalul Fundeni. Olga Cridland, președintele Asociaţiei P.A.V.E.L.,  a precizat că P.A.V.E.L. deţine, în cele trei spitale, câte o cameră de joacă, unde copiii pot desfăşura diverse activităţi recreative , dar şi de relaxare.
 
“Putem estima numărul de copii cu care lucrăm după numărul de paturi din secţiile de oncopediatrie din spitale. De exemplu, Secţia de Oncopediatrie a Spitalului “Maria- Sklodowska Curie” are 40 de paturi, aşadar, 40 de copii bolnavi de cancer cărora le oferim sprijin”, a explicat Cridland.
 
Copiii primesc, din partea Asociaţiei P.A.V.E.L. şi asistenţă psihologică, dar şi educaţie prin terapie ludică. Carmen Mocioi, educator terapie prin joc, a declarat că activitatea terapeutică are un rol foarte important în creşterea şi dezvoltarea copiilor : ”Împreună cu micuţii realizăm desene, unii dintre ei sunt foarte talentaţi, modelăm cu plastilină sau ne jucăm diverse jocuri”, a explicat Carmen Mocioi.
 
O altă persoană responsabilă de coordonarea proiectelor, Alina Mitroi, ne-a spus că, practic, îşi petrece toată ziua alături de copiii de la Institutul Oncologic din Bucureşti. “Copiii sunt sufletul meu, au nevoie de atenţie şi de îngrijire din partea noastră”, a precizat Alina Mitroi. Şi Camelia Demeter, responsabil programe de asistenţă socială, ne-a asigurat că toţi copiii bolnavi de cancer, din unităţile spitaliceşti, reprezintă o prioritate pentru Asociaţia P.A.V.E.L.