Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer
Sâmbătă, 20 ian 2018      11:07
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Cancerul de piele - o consecinţă nefastă a soarelui

09 iulie 2010    
Cancerul de piele sau melanomul este o formă de cancer cutanat care îşi poate avea originea în celulele producătoare de pigment (melanocite) sau se prezintă sub forma unor tumori pe suprafaţa pielii, aflate într-un stadiu de evoluţie tardiv, a declarat Dr. Monica Costescu, medic primar dermato- venerolog, de la Spitalul „Scarlat Longhin” din Capitală. Aceste celule devin anormale, cresc necontrolat şi invadează în mod agresiv ţesuturile din jur. Orice semn suspect de pe piele (orice bubiţă, în termeni populari) care nu are cauză specifică şi care există într-o zonă de mai mult timp ar trebui să ne trimită la medic.
 
Cancerul nu doare, cancerul se dezvoltă în tăcere, iar evoluţia lui se poate întinde pe parcursul a şapte sau chiar nouă ani”, a declarat Dr.Monica Costescu, medic primar  dermato-venerolog la Spitalul „Scarlat Longhin” din Capitală.
 
Expunerea neprotejată la radiaţiile solare în intervale diurne, în care ultravioletele sunt la intensitate maximă, produce efecte nocive asupra ţesutului cutanat, a mai adăugat Dr. Monica Costescu.
 
Soarele poate deveni prieten al pielii noastre doar dacă folosim cremele cu factor ridicat de protecţie solară atunci când stăm la plajă, dar, foarte important, şi după ce ieşim din apa în care ne scăldăm. În plus, Dr.Monica Costescu recomandă îmbrăcămintea în culori deschise şi pălăriile cu boruri largi.
 
Cât despre metodele alternative de bronzare (solarul), Dr. Monica Costescu  atenţionează: „Pacienţilor care vin la mine cu o problemă şi îmi spun că obişnuiesc să meargă la solar, le spun să nu se mai prezinte a doua oară la cabinetul meu”, a declarat Dr. Monica Costescu. Solarul este extrem de nociv pentru ţesutul cutanat, deoarece radiaţiile UV, de intensitate foarte mare, emise în mod artificial de solar, sunt foarte puternice şi agresive cu pielea noastră, mai adaugă dr. Monica Costescu.