Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Luni, 19 mar 2018      20:17
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Cancerul la copii - forme de manifestare

20 iulie 2010    
Cele mai des întâlnite forme de cancer la copii sunt leucemiile și limfoamele. Iar dintre tumorile solide, tumorile cerebrale, care reprezintă cam 35 % din afecțiunile oncologice la copii. “Leucemiile se întâlnesc în jur de 15-20% din numărul cazurilor de cancer în rândul copiilor. Urmează cele trei tumori considerate specifice pentru oncologia copilului, neuroblastomul, nefroblastomul și retinoblastomul”, a precizat Conf.Dr. Monica Dragomir.
 
În lume, incidența cancerului la copii este de 8-16 cazuri noi pe an la suta de mii, în timp ce în România se ridică la 9,5 cazuri noi. Cea mai mare incidență este la grupa de vârstă 15-19 ani: 15,8 la suta de mii. În România, din păcate, nu există un registru național pentru cancer care ar trebui să adune datele din întreaga țară și, pe baza acestora, să se poată stabili o politică sanitară în domeniu. La copil nu se poate face o diagnosticare precoce, dar vindecarea este posibilă. Numărul cazurilor noi pe an în România este de 500. În România lipsesc însă centrele de tratament specializate în oncopediatrie.
 
Se estimează că numărul copiilor bolnavi de cancer din România cu vârste între 0 şi 14 ani ar fi ăn jur de 5000. Anual, alţi 500 de copii sunt diagnosticaţi cu diferite forme de cancer. Cu toate acestea, programele naţionale de sănătate se axează în special pe cancerul la adult. “În lipsa unor medici de familie şi peditari instruiţi să recunoască precoce simptomele bolii, cei mai mulţi dintre copiii bolnavi de cancer ajung să fie trataţi în stadii avansate ale bolii, tratamentul fiind ineficient. De multe ori am fost pusă în situaţia de a primi în tratament un copil care nu mai avea nicio şansă să trăiască” – Dr. Monica Dragomir.