Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:57
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Chirurgia Mohs vindeca 99% dintre carcinoamele cutanate

13 iulie 2010    
Peste 90% dintre cancerele de piele sunt cauzate de expunerea la soare, în ultimii ani constatându-se o explozie a numărului cancerelor de piele în întreaga lume. Chirurgia micrografică Mohs oferă 99% şanse de vindecare a carcinoamelor cutanate, spune dr. Mihaela Lerventer, deoarece permite chirurgului dermatolog să cartografieze extinderea tumorală. Metoda Mosh constă în analiza histologică, pas cu pas, în timpul operaţiei. Avantajul chirurgiei Mosh, utilizată curent de peste 20 de ani în SUA şi în Europa de Vest, este că poate eradica tumora conservând,  cu precizie, ţesutul sănătos, totul în anestezie locală şi în aceeaşi zi de operaţie. “Pacientul asteaptă până când analiza histologică efectuată din piesa congelată la Cryostat dă sentinţa: ţesutul este curățat de celule canceroase şi se poate trece la închiderea defectului rezultat prin excizie şi la reconstrucţia cutanată după regulile chirurgiei estetice”, a explicat dr. Mihaela Leventer. Metoda Mosh combină cercetarea histologică a marginilor şi a profunzimii tumorale, iar pacientul operat are certitudinea diagnosticului înca din timpul intervenţiei.
 
Carcinoamele cutanate pot fi spinocelulare sau bazocelulare. “Cele din prima categorie nu pun probleme deosebite, nu metastazează decât rareori, în forme deosebit de avansate şi agresive, evoluează lent de-a lungul anilor şi, dacă sunt tratate corect, se vindecă”, a declarat dr. Mihaela Leventer. Carcinoamele spinocelulare se caracterizează prin apariţia lor pe suprafaţa pielii sau a mucoaselor a unei tumori, adesea ulcerate, care nu are tendinţa la vindecare spontana. “Adesea observăm dezvoltarea acestui tip de tumoră pe buza inferioară, la fumători sau la cei cu probleme dentare”, a precizat dr. Mihaela Leventer .