Info SănătateaTV.ro: Autoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan” Ministerul Sanatatii: Guvernul acorda un ajutor de stat pentru aprovizionarea cu imunoglobulina Ministerul Sanatatii: 16 molecule noi, incluse pe lista medicamentelor compensate si gratuite OMS: Anual, intre 3000 si 5000 de copii se nasc cu sindromul Down Organizatiile neguvernamentale cer interzicerea totala a publicitatii la produsele din tutun Autoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan” Ministerul Sanatatii: Guvernul acorda un ajutor de stat pentru aprovizionarea cu imunoglobulina Ministerul Sanatatii: 16 molecule noi, incluse pe lista medicamentelor compensate si gratuite OMS: Anual, intre 3000 si 5000 de copii se nasc cu sindromul Down Organizatiile neguvernamentale cer interzicerea totala a publicitatii la produsele din tutun Autoritatile au semnat protocolul pentru construirea unei maternitati in curtea spitalului „Sfantul Ioan” Ministerul Sanatatii: Guvernul acorda un ajutor de stat pentru aprovizionarea cu imunoglobulina Ministerul Sanatatii: 16 molecule noi, incluse pe lista medicamentelor compensate si gratuite OMS: Anual, intre 3000 si 5000 de copii se nasc cu sindromul Down Organizatiile neguvernamentale cer interzicerea totala a publicitatii la produsele din tutun
Sâmbătă, 24 mar 2018      02:38
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Chirurgia Mohs vindeca 99% dintre carcinoamele cutanate

13 iulie 2010    
Peste 90% dintre cancerele de piele sunt cauzate de expunerea la soare, în ultimii ani constatându-se o explozie a numărului cancerelor de piele în întreaga lume. Chirurgia micrografică Mohs oferă 99% şanse de vindecare a carcinoamelor cutanate, spune dr. Mihaela Lerventer, deoarece permite chirurgului dermatolog să cartografieze extinderea tumorală. Metoda Mosh constă în analiza histologică, pas cu pas, în timpul operaţiei. Avantajul chirurgiei Mosh, utilizată curent de peste 20 de ani în SUA şi în Europa de Vest, este că poate eradica tumora conservând,  cu precizie, ţesutul sănătos, totul în anestezie locală şi în aceeaşi zi de operaţie. “Pacientul asteaptă până când analiza histologică efectuată din piesa congelată la Cryostat dă sentinţa: ţesutul este curățat de celule canceroase şi se poate trece la închiderea defectului rezultat prin excizie şi la reconstrucţia cutanată după regulile chirurgiei estetice”, a explicat dr. Mihaela Leventer. Metoda Mosh combină cercetarea histologică a marginilor şi a profunzimii tumorale, iar pacientul operat are certitudinea diagnosticului înca din timpul intervenţiei.
 
Carcinoamele cutanate pot fi spinocelulare sau bazocelulare. “Cele din prima categorie nu pun probleme deosebite, nu metastazează decât rareori, în forme deosebit de avansate şi agresive, evoluează lent de-a lungul anilor şi, dacă sunt tratate corect, se vindecă”, a declarat dr. Mihaela Leventer. Carcinoamele spinocelulare se caracterizează prin apariţia lor pe suprafaţa pielii sau a mucoaselor a unei tumori, adesea ulcerate, care nu are tendinţa la vindecare spontana. “Adesea observăm dezvoltarea acestui tip de tumoră pe buza inferioară, la fumători sau la cei cu probleme dentare”, a precizat dr. Mihaela Leventer .