Info SănătateaTV.ro: Cum protejam spatele copiilor- posturi corecte si mobilierul adecvat pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale Cum protejam spatele copiilor- posturi corecte si mobilierul adecvat pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale Cum protejam spatele copiilor- posturi corecte si mobilierul adecvat pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale
Luni, 18 dec 2017      10:47
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Conf. univ. dr. Gh. Popa: Este obligatoriu să existe un registru oncologic pediatric

18 aprilie 2011    

Oncologia pediatrică, în România, este o specialitate în plină dezvoltare, dar care are foarte multe probleme, potrivit declaraţiei conf. univ. dr. Gheorghe Popa, medic oncopediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, făcute în cadrul Conferinţei Naţionale „Actualităţi în Oncologia Pediatrică”. Cu toate că rezultatele în oncopediatrie, specialitate ce nu este recunoscută oficial în România au început să se vadă, totuşi numărul specialiştilor în domeniu este destul de mic.

Mai mult decât atât, în viitor s-ar putea vorbi chiar de o lipsă a acestora. Pe de altă parte, existenţa unui registru oncologic pediatric ar veni în sprijinul pacienţilor cu această afecţiune. „Este absolut obligatoriu să existe un registru oncologic pediatru pentru că fără date statistice corecte noi nu putem să fim recunoscuţi pe plan internaţional şi nu putem fi nici sprijiniţi pe plan internaţional, nu suntem acceptaţi în cooperarea internaţionala multicentrica”, a mai declarat conf. univ. dr. Gheorghe Popa.