Info SănătateaTV.ro: La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016 La Spitalul Militar s-a inaugurat cel mai performant centru de medicina nucleara din Europa OMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016
Joi, 22 feb 2018      07:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Conferinta-dezbatere Pacient informat si responsabil: Noi putem... sa ne implicam. Eu pot... sa ma informez, Cluj-Napoca

19 februarie 2016    

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este marcată în fiecare an pe data de 4 februarie. În România, a fost organizată, în patru centre regionale din țară (București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara), o serie de conferințe-dezbatere cu titlul „Pacient informat și responsabil: Noi putem...să ne implicăm. Eu pot...să mă informez”.

Evenimentul de la Cluj-Napoca a adunat la aceeași masă de discuții specialiști din domeniul oncologiei, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și mass-media pentru a dezbate pe marginea importanței cunoașterii afecțiunilor oncologice, a prevenției, diagnosticului precoce, educației în această privință și a transmiterii de mesaje corecte către populație. Potrivit specialiștilor, mișcarea zilnică moderată poate reduce la jumătate incindența cancerului mamar, de exemplu. De altfel, adoptarea unor măsuri care țin de stilul de viață sănătos contribuie la reducerea numărului cazurilor de cancer, dar şi a altor boli cronice.

Conferinţele-dezbatere „Pacient informat și responsabil: Noi putem...să ne implicăm. Eu pot...să mă informez” fac parte dintr-un proiect mai amplu și își propun să crească gradul de conștientizare asupra problematicii cancerului în România, punând în evidență necesitatea diagnosticului molecular, a screeningului, precum și a accesului pacienților la tratamente inovatoare. De asemenea, medicina personalizată în oncologie reprezintă un element care ar trebui să facă parte din îngrijirea persoanei cu cancer în România.

Evenimentul de la Cluj-Napoca a fost organizat cu sprijinul AstraZeneca în cadrul campaniei „REprimește viața în dar”.

Management eveniment: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical