Info SănătateaTV.ro: Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare
Vineri, 27 apr 2018      02:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Conferinta-dezbatere Pacient informat si responsabil: Noi putem... sa ne implicam. Eu pot... sa ma informez, Timisoara

19 februarie 2016    

Informarea corectă în ceea ce privește cancerul reprezintă o măsură elementară în prevenția acestei afecțiuni. Pe acest aspect, dar și pe prevenție, diagnostic precoce, tratament personalizat și progres în medicină au pus accentul și specialiștii timișoreni în cadrul conferinței-dezbatere cu titlul „Pacient informat și responsabil: Noi putem...să ne implicăm. Eu pot...să mă informez” prin care s-a marcat, în 4 februarie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.

Situația afecțiunilor oncologice în regiunea de Vest a ţării a fost expusă de dr. Camelia Claici, coordonatorul Centrului de Implementare a Registrului de Cancer Vest.

În discuţie a fost adusă şi necesitatea unor centre specializate, în care să lucreze echipe multidisciplinare.

În ciuda cifrelor alarmante în ceea ce privește mortalitatea prin cancer, această boală poate fi prevenită, printr-un stil de viaţă sănătos şi prin evitarea factorilor de risc.

Conferința-dezbatere cu titlul „Pacient informat și responsabil: Noi putem...să ne implicăm. Eu pot...să mă informez” s-a desfășurat simultan în alte trei centre regionale din țară: București, Cluj-Napoca și Iași.

Conferinţele-dezbatere fac parte dintr-un proiect mai amplu și își propun să crească gradul de conștientizare asupra problematicii cancerului în România, punând în evidență necesitatea diagnosticului molecular, a screening-ului, precum și a accesului pacienților la tratamente inovatoare.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul AstraZeneca în cadrul campaniei „REprimește viața în dar”.

Management eveniment: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical.