Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      04:59
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Conferința „Dialoguri pentru viață: Sănătatea feminină și Oncologia”, Timișoara

14 martie 2016    
Cele mai importante aspecte legate de prevenția, diagnosticarea și tratamentul cancerului de sân și cancerului de ovar au fost aduse în discuție în cadrul conferinței de tip dezbatere „Dialoguri pentru viață: Sănătatea feminină și Oncologia” de la Timișoara din data de 7 martie 2016. Evenimentul s-a desfășurat simultan în București, Iași și Cluj-Napoca și a avut ca scop informarea și conștientizarea populației feminine cu privire la tipurile de cancer ce pot apărea la femei. Potrivit specialiștilor, componenta genetică are un rol determinant în apariției cancerului. În acest context, screening-ul joacă un rol esențial.
 
Pe lângă factorii genetici pe care nu îi putem influența, există o serie de factori influențabili care pot contribui la apariția cancerului. Însă atunci când nu există o implicație genetică, cancerul poate fi prevenit prin evitarea factorilor de risc, dar și prin crearea unor programe de prevenție adresate populației.
 
În cadrul conferinței s-a adus în discuție și problematica femeilor din mediul rural, acolo unde asistența medicală și informarea sunt deficitare.
 
Impactul unui diagnostic de cancer este devastator atât pentru persoana în cauză cât și pentru familia acesteia. În astfel de situații suportul psihologic este esențial.
 
La conferința „Dialoguri pentru viață: Sănătatea feminină și Oncologia” au luat parte atât reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, cât și persoane care au reușit să învingă cancerul.
 
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul AstraZeneca în cadrul Campaniei „Reprimește viața în dar”.

Management eveniment: Sănătatea Press Group