Info SănătateaTV.ro: Studiu: Fumatorii sub 50 de ani prezinta un risc de peste opt ori mai crescut de a suferi un atac de cord decat nefumatorii Ministerul Sanatatii lanseaza astazi campania „Maini curate in spitale” MS: 22 de unitati de ATI de grad III, care se ocupa de ingrijirea pacientilor neonatali, au primit fonduri majorate in 2016 Studiu: Fumatorii sub 50 de ani prezinta un risc de peste opt ori mai crescut de a suferi un atac de cord decat nefumatorii Ministerul Sanatatii lanseaza astazi campania „Maini curate in spitale” MS: 22 de unitati de ATI de grad III, care se ocupa de ingrijirea pacientilor neonatali, au primit fonduri majorate in 2016 Studiu: Fumatorii sub 50 de ani prezinta un risc de peste opt ori mai crescut de a suferi un atac de cord decat nefumatorii Ministerul Sanatatii lanseaza astazi campania „Maini curate in spitale” MS: 22 de unitati de ATI de grad III, care se ocupa de ingrijirea pacientilor neonatali, au primit fonduri majorate in 2016
Sâmbătă, 03 dec 2016      15:42

Diagnosticarea la timp salvează viața copiilor bolnavi de cancer

10 noiembrie 2010    
Cancerul este o afecţiune malignă care, în cele mai multe cazuri, duce la pierderi de vieţi omeneşti dacă nu este diagnosticat la timp şi tratat corespunzător. În acest context, Asociația P.A.V.E.L. cu sprijinul Sănătatea Press Groupa organizat pe 9 noiembrie 2010 conferinţa “Semnele cancerului la copii”.
 
Invitaţii care au luat cuvântul în cadrul evenimentului au fost conf. dr. Monica Dragomir, şeful secţiei de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din Bucureşti, dr. Anca Coliţă, medic oncopediatru la Institutul Clinic Fundeni şi Olga-Rodica Cridland, preşedinte al Asociaţiei P.A.V.E.L. Global, numărul cazurilor de cancer este de 200.000 pe an.
 
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, incidenţa variază între 16 şi 18 cazuri noi pe an. În ceea ce priveşte România, incidenţa este de 9,5 cazuri noi pe an. Din toate tipurile de cancer, afecţiunea malignă apărută la copii este mai puţin frecventă, dar nu şi mai uşor de depistat şi tratat.

Conferinta medicilor pneumologi rezidenti