Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Sâmbătă, 21 apr 2018      08:02
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Rolul psihologului în viaţa pacientului cu cancer este extrem de important

13 aprilie 2011    

Cancerul este o boală ce afectează din ce în ce mai multe persoane. Tocmai de aceea este foarte important să se urmeze un stil de viaţă sănătos încă de la vârste fragede. La fel de important este şi controlul periodic. Cu cât este mai avansat cancerul, cu atât tratarea este mai dificilă. Potrivit psiho-oncologului Adriana Teodoru, foarte multe persoane intră în panică în momentul în care află că au fost diagnosticate cu această boală neoplazică, iar şocul pe care îl suferă poate să aibă efecte deosebite în ceea ce priveşte eficienţa tratamentului.

Altfel spus, starea psihică a bolnavului este deosebit de importantă pentru evoluţia bolii şi pentru eficienţa tratamentului. Din acest motiv trebuie să existe un contact cu un psiholog specializat pentru acest domeniu, a mai atras atenţia psihologul Adriana Teodoru. La fel de esenţiale sunt şi mediul în care trăieşte persoana respectivă, familia, care nu ar trebui să intre în panică, ci să reprezinte un suport moral pentru pacient şi psihologul.
 
Şi cum nu este posibil ca medicul oncolog să fie tot timpul partenerul de discuţie al bolnavului, din lipsă de timp, atunci trebuie ca din echipa terapeutică să facă parte şi psihologul. Misiunea acestuia este de a prelua partea de discuţii cu pacientul, să îi redea acestuia încredere în propriile forţe şi în tratament. Cu alte cuvinte, oncologul, psihologul şi pacientul trebuie să formeze o echipă ale cărei rezultate să fie în favoarea bolnavului, potrivit psihologului Adriana Teodoru.