Info SănătateaTV.ro: Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei
Joi, 19 oct 2017      21:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Studiile clinice, esentiale in oncologie si un beneficiu unic pentru pacientii participanti

18 decembrie 2015    

Cercetarea este esenţială pentru a se face progrese în medicină. Studiile sunt cu atât mai importante, cu cât discutăm despre specializări precum oncologia.

„Specialitatea de oncologie medicală se pretează foare mult la cercetare. Pentru că nu avem un leac care să vindece cancerul, trebuie să avem mereu încercări. Altfel nu are cum să existe progres, iar studiile pe care le facem noi sunt după ce toxicitatea a fost demonstrată, cunoscută. Diferenţele sunt foarte mari şi nu poţi să te bazezi pe şoareci ca să poţi să pui pe piaţă un medicament. Trebuie să faci studii clinice şi pe pacienţi, dar bineînţeles după ce s-au stabilit dozele limită ale toxicităţii”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro dr. Alexandru Grigorescu, co-preşedinte al Societăţii Naționale de Oncologie Medicală din România.
 
Pentru participanţii la studii, acestea reprezintă totodată o soluţie pentru vindecare. O şansă unică pentru a avea acces la medicamente extrem de scumpe pe care pacienţii nu şi le-ar putea vreodată permite.
 
Din păcate însă, în România pacienţii nu beneficiază întotdeauna de informaţii despre studiile existente. Tocmai de aceea, este nevoie de o mai bună reglementare în domeniu, este de părere dr. Alexandru Grigorescu.
 
În ciuda accesului mai dificil al pacienţilor la studii, în ceea ce priveşte terapia în România, specialiştii susţin că  nu putem avea acces la tratamentul cel mai performant ca într-o ţară foarte dezvoltată, însă standardul este apropiat de cel din vestul Europei.