Info SănătateaTV.ro: Organizatia Mondiala a Sanatatii: Respectarea schemelor nationale de vaccinare previne aparitia epidemiilor Cercetatorii au dezvoltat o metoda de distrugere a celulelor canceroase prin „infometarea” acestora Organizatia Mondiala a Sanatatii: Respectarea schemelor nationale de vaccinare previne aparitia epidemiilor Cercetatorii au dezvoltat o metoda de distrugere a celulelor canceroase prin „infometarea” acestora Organizatia Mondiala a Sanatatii: Respectarea schemelor nationale de vaccinare previne aparitia epidemiilor Cercetatorii au dezvoltat o metoda de distrugere a celulelor canceroase prin „infometarea” acestora
Marţi, 23 ian 2018      22:07
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Cel mai complex caz de scolioză din lume, operat la București

11 noiembrie 2010    
Medicii români bat din nou recorduri. Cel mai complex caz de scolioză din lume a fost operat la Spitalul Clinic Central de Copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Pacienta, o adolescentă de 16 ani, avea o curbură de 160 de grade, situaţie neîntâlnită în literatura de specialitate.
 
Potrivit prof. Dr. Mihai Jianu, şeful Secţiei Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică, Spitalul Clinic Central de Copii Grigore Alexandrescu, și unul dintre cei patru specialişti care au operat-o pe tânără, scolioza este o boală care afectează din ce în ce mai multe persoane, în special pe cele tinere.
 
Prof. dr. Mihai Jianu susține că scolioza apare în special la pubertate, 80% din aceste cazuri fiind identificate la sexul feminin. Afecţiunea este mai des întâlnită la fete din cauza unor tulburări endocrine şi a unei predispoziţii genetice. Ministerul Sănătăţii sub egida Spitalului Clinic Central de Copii Grigore Alexandrescu Bucureşti a iniţiat un program naţional de depistare precoce şi tratament al scoliozei. În cadrul programului, medici din fiecare judeţ al ţării vor învăţa ce este scolioza, cum se depistează şi cum se tratatează.