Info SănătateaTV.ro: Invatamantul superior medical modern, cheia pentru un sistem de sanatate performant MS: Guvernul a adoptat noua metodologie de calcul a preturilor medicamentelor iesite de sub patent Prof. univ. dr. Lucian Miron: Cancerul mamar triplu test negativ are factori de risc diferiti fata de cancerul mamar clasic Invatamantul superior medical modern, cheia pentru un sistem de sanatate performant MS: Guvernul a adoptat noua metodologie de calcul a preturilor medicamentelor iesite de sub patent Prof. univ. dr. Lucian Miron: Cancerul mamar triplu test negativ are factori de risc diferiti fata de cancerul mamar clasic Invatamantul superior medical modern, cheia pentru un sistem de sanatate performant MS: Guvernul a adoptat noua metodologie de calcul a preturilor medicamentelor iesite de sub patent Prof. univ. dr. Lucian Miron: Cancerul mamar triplu test negativ are factori de risc diferiti fata de cancerul mamar clasic
Joi, 27 oct 2016      15:47

Gonartroza - cauze si manifestari

18 decembrie 2008    

Gonartroza este o boală degenerativă a articulaţiei genunchiului. Manifestările gonartrozei evoluează progresiv de la stadiul de „durere uşoară de genunchi” (stadiul inicipient) la dureri accentuate, simţite inclusiv în repaos şi în timpul nopţii, şi limitarea mobilităţii articulare (stadiul avansat).
Cele mai frecvente cauze ale gonartrozei sunt: dezaxarea membrului inferior (axul membrului inferior nu este drept), leziunea meniscului în urma accidentelor, fracturile la nivelul platoului tidial şi bolile reumatismale (poliartrita reumatoidă, lupus). Deviaţiile de ax determină repartizarea neuniformă a presiunilor în interiorul articulaţiei genunchiului, suprasolicitarea unuia dintre compartimente şi favorizează astfel uzarea prematură a cartilajului articular. Persoanele care suferă de rahitism prezintă un grad înalt de risc de a dezvolta această afecţiune.
 

Conferinta medicilor pneumologi rezidenti