Info SănătateaTV.ro: Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei
Joi, 19 oct 2017      23:14
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Gonartroza - complicatii si metode de preventie

09 martie 2009    

Conf. Dr. Radu Rădulescu- Şef Secţie Ortopedie Traumatologie “Spitalul Universitar Bucureşti”

După intervenţia chirurgicală de corectare a gonartrozei, pacientul va sta 7 zile in spital, timp în care va începe perioada de recuperare cu ajutorul cadrului metalic. La 14 zile va începe tratamentul ambulator şi se va întoarce pentru scoaterea firelor, la 6 săptămâni va face primul control radiologic, apoi se va întorce la control la 3 luni, 6 luni, 1 an şi anual, dacă nu există alte complicaţii.
 
Principalele complicaţii ale operației de corectare a gonatrozei pot fi: tromboembolia, care este prevenită de tratamentul anticoagulant administrat timp de 45 de zile de la operaţie; infecţia, care afectează sub 1% din cazuri datorită administrării de antibiotice; cimentarea protezei, cauza fiind obezitatea sau traumatismele.
 
Pot să apară şi reacţii de respingere a materialului din care este confecţionată proteza, aceste cazuri fiind foarte rare; soluţia rezidă în materialele speciale hipoalergenice.
 
Conf. Dr. Radu Rădulescu ne dezvăluie metode de prevenţie în cazul gonartrozei infantile, acestea fiind: diagnosticarea şi tratarea deviaţiilor de ax, a rahitismului, a unor boli neurologice care duc la imbalanţe musculare, platfusului la copiii de peste 3 ani, supragreutate şi orice alta boală care în copilărie duce la deformarea genunchilor.