Info SănătateaTV.ro: Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei
Joi, 19 oct 2017      23:19
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

O nouă tehnică de transplant osos la Spitalul Maria Curie

11 martie 2011    

O nouă premieră medicală a avut loc în Bucureşti, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie. Medicii de aici au efectuat un transplant de os de la o persoană aflată în moarte cerebrală, la o tânără de 23 de ani, care suferă de boala oaselor de sticlă. Pacienta nu a mai mers în picioare de mai mult de cinci ani. Specialiştii de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Maria Sklodowska Curie din Capitală au refăcut grosimea osului astfel încât mai târziu pacienta să fie capabilă să stea în picioare şi să meargă. Operaţia a durat patru ore şi a presupus aplicarea unui nou model de transplant osos cu sistem originar de fixare în osteogeneza imperfectă.

Recoltarea unui grefon fibular de la un pacient aflat în moarte cerebrală are avantajul că este mult mai solid şi reprezintă o componentă de regenerare mai bună. Totodată s-a folosit un sistem original tijă-şurub distal antirotator pentru sinteza centromedulară în boala oaselor de sticlă. Ultima etapă a operaţiei a constat în aplicare sistemului de fixare cu şuruburi şi a unei plăci adaptative. Din echipa operatorie au făcut parte prof. univ. dr. Gheorghe Burnei, şeful Clinicii Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, dr. Şt. Gavriliu, specialist în chirurgie şi ortopedie pediatrică, dr. D. Hodorogea, medic rezident, dr. T. ElNayef şi anest. dr. Luminiţa Ilie.