Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Luni, 19 mar 2018      16:35
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

2000 de medici au participat la Conferinţa Naţională de Pediatrie

28 martie 2012    

Conferința Națională de Pediatrie desfășurată  în perioada 21-24 martie 2012 la București a reunit aproximativ 2000 de medici al căror interes comun a fost un subiect extrem de important de sănătate publică în România, pediatria.

În cadrul Conferinței Naționale de Pediatrie s-au dezbătut teme de larg interes pentru practica pediatrică, precum și aspecte de actualitate din aria patologiei copilului, care au fost susținute de medici de renume din domeniul pediatriei. Aceștia au abordat subiecte precum urgențe endocrinologice la copii, actualități în boala celiacă la copii, probleme de diagnostic în cazul copiilor cu fracturi recurente, metode de epurare renală, actualități în managementul infecțiilor cu Helicobacter Pylori la copii, boala diareică la copii.
 
De asemenea, în cadrul Conferinței Naționale de Pediatrie a fost prezentată necesitatea continuării activităților de elaborare  a ghidurilor  de diagnostic și tratament în pediatrie. Ghidurile și protocoalele au drept scop ameliorarea asistenței medicale prin recomandarea unor metode și tehnici de îngrijire eficiente. Ideea protocoalelor de diagnostic și tratament aparține Societății Române de Pediatrie, după o metodologie internațională și se adresează atât medicilor de pediatrie generală cât și medicilor de familie care au în îngrijire copii.
 
Conferința Națională de Pediatrie a fost organizată de către Societatea Română de Pediatrie.