Alăptarea nou-născutului
05 iunie 2008
Dr. Mihai Munteanu, medic primar pediatru la Spitalul Budimex
Alăptarea la sân este cea mai indicată metodă de a hrăni nou-născutul, spune dr. Mihai Munteanu, medic primar pediatru la Spitalul Budimex. Durata minimă de alăptare este de 6-8 luni de zile, iar instalarea lactaţiei se consideră medical că se face în primele 14 zile de la naştere, în primele zile eliminându-se un lapte mai gras, ulterior un lapte normal.
Alăptarea are numeroase avantaje atât pentru mamă cât şi pentru copil: cantitatea de proteine, glucide, lipide este adaptată copilului, transferul de anticorpi activi este mai comod, alăptarea acoperă tot necesarul de vitamine, dar şi pierderea surplusului de greutate acumulat în timpul sarcinii de către mamă.
Alăptarea are rol de protecţie împotriva bolilor. Alăptarea previne apariţia bolilor inflamatorii, a celor de intestin, astmul bronşic, diabet, infecţii respiratorii sau limfoame. Specialiştii spun că alăptarea ar trebui să se facă încă din prima ora de viaţă. Totodată, potrivit acestora, copiii ar trebui să fie hrăniţi în primele şase luni de viaţă numai cu lapte matern. Alăptarea fereşte bebeluşul de boli şi îi oferă necesarul zilnic de nutrienţi şi vitamine, contribuind, în acest mod, la dezvoltarea armonioasă a acestuia.
Dr. Munteanu dezbate şi problema alăptării de către femeile care au avut operaţii estetice de mărire sâni prin implanturi mamare sau intervenţii de micşorare a sânilor. În cazul femeilor care au optat pentru introducerea de implanturi mamare, alăptarea nu este recomandată.
EMISIUNI DIN SĂNĂTATE

ȘTIRI VIDEO DIN SĂNĂTATE

CATEGORII EMISIUNI SANATATE

- Alergologie - Imunologie
- Alimentaţie
- Analize Medicale
- Boli Hepatice
- Boli Infecţioase
- Boli Metabolice
- Cardiologie
- Cardiologie intervențională
- Chirurgie Generală
- Chirurgie plastică reconstructivă
- Dermatologie
- Diagnostic
- Dietă
- Endocrinologie
- Flebologie
- Gastroenterologie
- Genetică
- Hematologie
- Homeopatie
- Medicină de Familie
- Medicină de Urgenţă
- Medicină Internă
- Neurologie
- Obstetrică Ginecologie
- Oftalmologie
- Oncologie
- ORL
- Ortopedie
- Pediatrie
- Pneumoftiziologie
- Proctologie
- Psihiatrie
- Psihologie
- Radiologie Intervenţională
- Reumatologie
- Sexologie
- Știri medicale
- Stomatologie
- Terapii Complementare
- Urologie