Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Sâmbătă, 21 apr 2018      03:56
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Anual, mii de copii sunt abandonaţi în spitale

09 august 2010    
Anual, mii de copii sunt abandonați în spitale și maternități. Aceasta este concluzia unui raport UNICEF în ceea ce privește situația acestor copii. Mai grav este că situația este similară cu cea de acum trei decenii și asta, chiar dacă întreg sistemul de protecție a copilului s-a modernizat conform noii legislații intrată în vigoare acum cinci ani, la 1 ianuarie 2005.
 Geo Stănescu nu este doar un ALT copil bolnav abandonat
 
Geo Stănescu are 1 an și două luni și se află internat la Institutul Oncologic București de o lună și jumătate. Când au aflat că este bolnav de cancer, părinții, forțați și de nevoile financiare, l-au abandonat oficial, prin hotărâre judecătorească. În prezent, micuțul se alfă în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Slobozia.
 
Geo Stănescu a evoluat în bine de când se află internat la IOB. La data internării, copilul era într-o stare mai delicată, spune Carmen Mocioi, educator terapie prin joc, însă prin grija personalului medical și a asistenților sociali, starea copilului s-a îmbunătățit.
 
Geo Stănescu a devenit vedeta secției de Oncopediatrie a IOB, ne mai spune Carmen, căpătând și accente de personalitate, specifice vârstei. Și Irina, infirmeieră la IOB, l-a îndrăgit din prima clipă pe Geo. Când e tura ei, Irina petrece 12 ore alături de Geo, pe care îl schimbă, îl hrănește și îi acordă toata atenția de care are nevoie.
 
Geo Stănescu beneficiază de ajutor din partea Asociației P.A.V.E.L. , care îi oferă micuțului tot ce are nevoie pentru a crește și a se dezvolta sănătos. Alina Mitroi – coordonator programe asisență socială în cadrul asociației, l-a luat în primire pe Geo din prima clipă când a sosit la Insitut. Ea este cea care se ocupă de evaluarea asistenței sociale a copiilor de aici și, deși are puține informații despre el, Alina ne-a mărturisit că Geo, deși este un copil bolnav, se joacă, se mișcă și se comportă ca un copil normal.
 
Cei care au acum grijă de Geo Stănescu speră ca în viitor copilul să aibă o soartă mai bună și, de ce nu, să își găsească o familie care să îi acorde iubirea de care are nevoie, în ciuda faptului că este un copil cu probleme medicale.