Info SănătateaTV.ro: Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Mii de oameni din sistemul sanitar protesteaza in fata Guvernului Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      12:59
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Avantajele alăptării pentru mamă

02 august 2010    
Alăptarea este un gest natural esenţial cu dublu avantaj: atât pentru mamă, cât şi pentru copil. Dr. Mihai Munteanu, medic pediatru la Spitalul “Maria Sklodowska Curie” din Capitală, ne-a menţionat câteva dintre cele mai importante avantaje pe care le are mama, de pe urma alăptării. Primul, şi probabil cel mai important dintre avantajele mamei, spune dr. Mihai Munteanu, este activarea lanţului endocrin, care în timpul sarcinii îşi reduce activitatea asupra organismului.
 
Al doilea avantaj amintit de dr. Mihai Munteanu, care ar trebui să le determine pe doamne să alăpteze, este pierderea în greutate. În timpul sarcinii, spune dr. Mihai Munteanu, creşterea în greutate a gravidei este un fenomen fiziologic, nu patologic, iar declanşarea alăptarii ajută femeia să revină la greutatea iniţială, de dinainte de naştere.
 
Prin alăptare, mamele pierd între 1000 - 1500 de calorii
 
 “Prin alăptare, femeia consumă până la 1000- 1500 de calorii”, a declarat dr. Mihai Munteanu, atrăgând atenţia şi asupra unui alt avantaj: riscul minim de a dezvolta un cancer la sân sau cancer genital (ovarian).
 
Domnia sa a mai precizat că o alăptare corectă, începută în prima jumătate de oră de la naşterea copilului, contribuie la o bună spaţiere a naşterilor femeii. “Alăptarea ajută mama să se refacă după naştere şi o pregateste pentru o viitoare sarcină şi, implicit, pentru o viitoare alăptare”, a declarat, pentru Sănătatea TV, dr. Mihai Munteanu. Pe lângă beneficiile directe pentru sănătate, dr. Mihai Munteanu, aduce în discuţie şi avantajele unui cost redus (laptele matern nu costă, preţul ridicat al laptelui praf), dar şi faptul că alăptarea este un proces comod (se poate realiza în tren, în maşină, acasă).