Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Beneficiile alăptării pentru bebeluș și mamă

23 septembrie 2015    
Alăptarea asigură aportul de nutrienţi necesar dezvoltării bebeluşului, proteine, glucide, lipide, în proporţia optimă pentru dezvoltarea şi pentru sănătatea nou-născutului. Totodată, aduce aportul de macro şi micro nutrienţi, săruri minerale, vitamine, imuno-modulatoare.
 
„Laptele de mamă conţine cea mai mare cantitate de imunoglobulină A, cea care are ca beneficiu principal stimularea imunităţii naturale a organismului copilului. Ea este cea care îl va proteja de-a lungul vieţii de tot ce înseamnă viroze, îmbolnăviri, astfel încât s-a observat clar că bebeluşii care sunt alimentaţi la sân au o imunitate mult mai bună decât cei care sunt alimentaţi artificial. Un alt avantaj al laptelui matern este acela că întotdeauna este steril, este la îndemnână, este la temperatura optimă şi niciodată nu este perisabil, pentru că este păstrat într-un recipient tot timpul curat, tot timpul pregătit”, a explicat dr. Valeria Herdea.
 
Mai mult, prin alăptare, bebeluşul primeşte algoritmii informaţiei şi energiei benefice care îi vor folosi toata viaţa.
 
Nu în ultimul rând, un beneficiu important al alăptării este faptul că, în timp ce este hrănit, bebeluşul are posibilitatea de a interacţiona cu mama într-un mod deosebit, ce-i conferă rezistenţă psihică, emoţională.
 
Alăptatul nu este benefic numai dezvoltării bebelușului, ci și mamei.
 
„O mamă care alăptează este o mamă protejată de infecţii, de boli. Să nu uitam pericolul cancerului de sân, care este unul mai frecvent la mămicile care nu au alăptat din varii motive. De asemenea, uterul se retrage mult mai repede, femeia se vindecă mult mai repede. În primele săptămâni de viaţă, refacerea mamei este mult mai rapidă în cazul mamelor care alăptează”, a mai explicat dr. Valeria Herdea.