Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina
Luni, 19 feb 2018      03:25
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Creştere alarmantă a abandonului copiilor din cauza crizei economice

10 august 2010    
Ne confruntăm cu o creştere alarmantă a numărului de copii abandonați, conform informaţiilor de la direcţiile de protecţie socială din ţară, a declarat, pentru SănătateaTV, dr. Voica Pop, specialist programe UNICEF.  “Ştim şi ne așteptam ca, înca de anul trecut, să existe o creştere a numărului de copii abandonaţi, în special din cauza unui impact al crizei economice, creşterea șomajului, scăderea unor beneficii pe care familia le primea înainte”, a declarat dr. Voica Pop. De asemenea, dr. Voica Pop susţine că cea mai afectată categorie, în acest sens, este cea a copiilor mai mari, care pot să fie lăsaţi în grija sistemului de protecţie.  
 
Pe de altă parte, datele recente preluate de la direcţiile judeţene pentru protecţia copilului arată că, faţă de 2005, numărul de copii abandonaţi a scăzut considerabil, a declarat dr. Voica Pop astfel că, în prezent, putem vorbi de 1000 de copii abandonaţi în spitale, completează  dr. Voica Pop
 
Ultimul raport al UNICEF, întocmit în 2005, arată o rată mare a abandonului copiilor în spitale şi maternităţi; peste 4000 de copii erau părăsiţi de mame, de cele mai multe ori imediat după naştere.
 
La ora actuală, UNICEF derulează o campanie “Spitalul, prieten al copilului” şi intenţionează să iniţieze şi alte campanii de sensibilizare a mamelor care îşi lasă copiii în spitale şi maternităţi, a declarat dr. Voica Pop.