Info SănătateaTV.ro: MS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti Planul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sănătate în România a fost lansat MS si BEI au semnat acordul prin care se va oferi consultanta gratuita pentru construirea a trei spitale regionale in Romania Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica MS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti Planul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sănătate în România a fost lansat MS si BEI au semnat acordul prin care se va oferi consultanta gratuita pentru construirea a trei spitale regionale in Romania Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica MS: In anul 2017, toate maternitatile vor fi dotate cu 335 de aparate pentru screening auditiv pentru nou-nascuti Planul Strategic Multianual privind Resursa Umana din Sănătate în România a fost lansat MS si BEI au semnat acordul prin care se va oferi consultanta gratuita pentru construirea a trei spitale regionale in Romania Noul ordin al MS pentru aprobarea regulamentului Concursului pentru managerii de spitale, in dezbatere publica
Marţi, 06 dec 2016      21:50

De ce plange copilul

05 februarie 2009    

Dr. Adrian Crăciun, Şef Secţie Neonatologie, Spitalul „I. Cantacuzino”
Una dintre cele mai comune îngrijorări ale proaspetelor mămici este plânsul copilului. Dr. Adrian Crăciun ne spune că nou – născutul plânge din următoarele motive: de foame (plânsul cel mai agresiv pe care îl are un nou-născut), deoarece a făcut pe el şi îl deranjează sau plânge pentru că are colici (plâns scâlcit, îşi freacă picioruşele). Colicile se produc în situaţia în care cel mic mănâncă des şi înghite foarte mult aer. Modalitatea prin care durerile de colici pot fi calmate este căldura locală.
Este foarte important ca alimentaţia copilului să fie făcută la cerere, ne avertizează dr. Adrian Crăciun. Un bebeluş care a mâncat suficient doarme cel puţin 2 ore şi ia în greutate 200 de grame săptămânal.
Igiena locală este extrem de importantă în cazul nou-născuţilor. Schimbarea frecventă a celui mic şi băiţa zilnică sunt esenţiale. Pentru a preveni iritarea de la scutec, mămicile pot aplica la nivelul pielii celor mici o cremă de gălbenele.
 

Conferinta medicilor pneumologi rezidenti