Info SănătateaTV.ro: Cum poate afecta stresul sanatatea orala Vlad Voiculescu: Sistemul sanitar trebuie curatat de frauda si corupție, pentru beneficiul medicilor si avantajul pacientilor Condiții occidentale pentru copiii bolnavi de cancer la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara Cum poate afecta stresul sanatatea orala Vlad Voiculescu: Sistemul sanitar trebuie curatat de frauda si corupție, pentru beneficiul medicilor si avantajul pacientilor Condiții occidentale pentru copiii bolnavi de cancer la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara Cum poate afecta stresul sanatatea orala Vlad Voiculescu: Sistemul sanitar trebuie curatat de frauda si corupție, pentru beneficiul medicilor si avantajul pacientilor Condiții occidentale pentru copiii bolnavi de cancer la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timisoara
Sâmbătă, 10 dec 2016      18:31

Igiena nou-născutului și a sugarului mic

06 iulie 2010    
Igiena nou-născutului și a sugarului mic a fost una dintre temele dezbătute la cea de-a III-a ediție a Conferinței Bebe Sănătos”. Dr. Camelia Țăran, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, le-a explicat părinților sau viitorilor părinți cum se realizează igiena corespunzătoare a bebelușului, de la plecarea acestuia din maternitate.
 
“Trebuie să știm că bebelușul în primele 28 de zile de viață stă sub semnul adaptării la viața extrauterină. Astfel, bebelușul iese din mediul lichid în care s-a dezvoltat în cele nouă luni de viață intrauterină, unde a avut o temperatură constantă. În plus vine într-o lume în care este asaltat de tot felul de bacterii. Tegumentele nou-născutului prezintă anumite calități asupra cărora nu trebuie să intervenim cu diferite substanțe”, a spus Dr. Camelia Țăran.
 
Dr. Camelia Țăran le-a explicat părinților cum trebuie să își îmbăieze copilașii, ce produse trebuie să folosească, dar și care este îmbrăcăminte adecvată acestei vârste, astfel încât nou-născuții să aibă o igienă corespunzătoare.
 
Desfășurată sub tematica „Rolul părinților în fundamentarea unei vieți sănătoase a copilului” – această ediție a Conferinței “Bebe Sănătos” și-a propus să ofere cele mai pertinente şi eficiente soluţii pentru problemele cu care se confruntă orice părinte în societatea actuală. 230 de tineri părinţi sau viitori tătici şi mămici au răspuns invitaţiei lansate de Sănătatea Media Group şi au ales să-şi petreacă ziua de sâmbătă informându-se de la unii dintre cei mai renumiți medici, asupra celor mai bune metode de creştere şi îngrijire a copiilor în primii trei ani de viaţă.

Conferinta medicilor pneumologi rezidenti