Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Federatia Sindicala Hipocrat isi manifesta sustinerea fata de protestele anuntate de reprezentantii Sanitas Proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. si arhitectul Daniel Bratescu pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer
Miercuri, 25 apr 2018      18:34
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Lipsa colaborării între profesioniști, principala cauză a abandonului

11 august 2010    
La Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului “Prof.dr. Alfred Rusescu” (I.O.M.C.) din Capitală sunt internaţi copii din familii care nu le pot asigura condiţiile necesare dezvoltării lor normale, a declarat, pentru SănătateaTV, dr. Ioana Ardeleanu, Şef Secţie Recuperare Nutriţională la I.O.M.C . Deşi sunt înregistraţi la centre de protecţie socială, aceşti copii rămân în cadrul I.O.M.C. până în momentul în care sunt reîncadraţi în familiile din care provin sau sunt predaţi unui asistent maternal. La momentul actual, susţine dr. Ioana Ardeleanu, secţia de Recuperare Nutriţională de Ia I.O.M.C. are în îngrijire 20 de copii şi o capacitate de 30 de paturi . Majoritatea copiilor internaţi la I.O.M.C. suferă de diverse afecţiuni, consecinţe ale unei sarcini nesupravegheate a mamei. 
 
Un rol esenţial în evoluţia copiilor de la I.O.M.C. îl are fundaţia “Inocenţi”. Valentina Maghirescu, psiholog, a subliniat importanţa activităţilor desfăşurate de copii în cele două camere de joc şi un spaţiu destinat adolescenţilor, pe care le are fundaţia în cadrul I.O.M.C. Copiii au jucării, iar angajaţii fundaţiei se ocupă în fiecare zi de ei şi de mamele lor, ne-a spus Valentina Maghirescu.
 
La I.O.M.C., numărul copiilor abandonaţi a scăzut, ca urmare a muncii în echipă, din spital
 
Asistentul social are un rol important în educarea mamelor care intenţionează să îşi abandoneze copiii, ne explica Oana Clocotici, asistent social la I.O.M.C. Potrivit Oanei Clocotici, instiutul beneficiază de o echipă formată din oameni care colaborează eficient în prevenirea abandonului. Cauzele pentru care mamele îşi abandonează copiii, spune Oana Clocotici, sunt multiple, dar cele mai importante constau într-o lipsă de educaţie a mamelor care, nu de puţine ori, refuză metodele contraceptive sau îşi lasă copiii pentru că “e mai bine in spital”, explică Oana Clocotici.