Info SănătateaTV.ro: Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Vineri, 22 sep 2017      05:52

Masajul bebelușului - tradiție şi igienă

04 august 2010    
Este incontestabil faptul că masajul este foarte benefic pentru bebeluşi. Şi nu este vorba de doar de a le crea senzaţii plăcute, ci mai ales de a-i ajuta să se dezvolte atât din punct de vedere fizic cât şi psihic. Copilul se află chiar la începutul adaptării sale în noul mediu care îl înconjoară, de aceea el are nevoie de forţă  şi de numeroase deprinderi.
 
Pe de altă parte, masajul bebelușului ţine în primul rând de igiena corporală a acestuia, a declarat, pentru Sănătatea TV, prof. dr. Silvia Stoicescu, Şef Secţie Neonatologie la Maternitatea „Gheorghe Polizu” , din Capitală. „Şi bunicile noastre , pe vremea lor, trăgeau copilulul”, susţine prof. dr. Silvia Stoicescu, aşadar, masajul bebeluşului este o tradiţie şi este practicat dintotdeauna.
  
Masajul sugarului se face după baie, când muşchii sunt relaxaţi
 
Totodată, prof. dr. Silvia Stoicescu atrage atenţia şi asupra unui alt aspect important al masajului la copil. Masajul relaxează musculaturaşi, astfel, spune prof. dr. Silvia Stoicescu, pregăteşte copilul pe termen lung, din punct de vedere funcţional. De asemenea, prof. dr. Silvia Stoicescu, mai subliniază că masajul copilului se face după baie, când întregul sistem circulator este activat, iar masajul va pune în mişcare toate grupele de muşchiale micuţului.