Info SănătateaTV.ro: Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal Prognoza: Romania va avea mult mai multe zile caniculare Accesul pacientilor la medicamente inovative, extins prin intermediul unei Ordonante de Urgenta Studii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Joi, 26 apr 2018      05:56
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Nasterea prematura

10 martie 2009    

Conf.dr.Silvia Stoicescu- Şef secţie Nou Nascuţi, Spitalul Clinic Gheorghe Polizu

Vârsta de gestaţie de la care se salvează copiii prematuri este de 25 de săptămâni (5 luni şi 3 săpt) sau de la o greutate de 600 grame.
 
Rata de supravieţuire depinde de vârsta de gestaţie. Cu cât copilul este mai imatur din punct de vedere funcţional cu atât riscul de mortalitate este mai mare.
Conf.dr Silvia Stoicescu ne informeaza că prematurii născuţi la o vârsta de 25 săptămâni au o rată de supravieţuire de 25% iar cei cu vârste mai mari de 28 săptămâni de 92-95%.
 
Efectele asupra prematurilor pot fi : pe termen scurt, care pot determina în cel mai nefericit caz decesul sau, pe termen lung care poate însemna: sechele oculare, auditive, motorii, convulsii sau coeficient de inteligenţă redus.
 
Naşterea prematură poate avea cauze multiple, acestea pot fi de natură socio-economică de genul vârsta prea mică sau prea mare a viitoarei mame, de fumatul excesiv, de efortul fizic şi stresul intelectual prelungit, dar şi legate de sănătatea precară a mamei.
Prematurul va avea de suferit de pe seama naşterii timpurii deoarece va fi lipsit de transferul de anticorpi din placentă către făt, proces care se desfăşoară în ultimul trimestru de sarcină.